Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje

Dewolaje z koperkiem

Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje

 

 

Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie - jak przygotować tradycyjne dewolaje - smaczna tradycyjna potrawa

 

Składniki przepisu do przygotowania potrawy Dewolaje z koperkiem:

4 piersi z kurczaka,

jajko,

2/3 szklanki bułki tartej,

1/4 szklanki mąki pszennej,

sól,

pieprz,

2 łyżeczki masła,

łyżeczka świeżego lub suszonego koperku,

olej do smażenia

 

 

zdjęcie Składniki przepisu do przygotowania potrawy Dewolaje z koperkiem zdjęcie Składniki przepisu do przygotowania potrawy Dewolaje z koperkiem

 

Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje:

 

Piersi z kurczaka na dewolaje przekrój wzdłuż na pół i lekko rozbij tłuczkiem. Jajko rozmąć z solą i pieprzem na jednym talerzu, na drugim wysyp mąkę, na trzecim bułkę tartą.

Na patelni rozgrzej olej - na dewolaje. Na filecie z kurczaka połóż 1/2 łyżeczki masła i 1/2 łyżeczki kopru, zwiń filet w rulonik, lekko zaciśnij jego końce, obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, a potem w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smaż na patelni z każdej strony, do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor. Wyjmij i ułóż na półmisku.

Podawaj dewolaje z frytkami i surówką z tartego jabłka i marchewki.

 

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie - jak przygotować tradycyjne dewolaje

 

 

Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje

 

To był tradycyjny przepis na: Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje

 

Zobacz podobne przepisy do: Dewolaje z koperkiem składniki przepis przygotowanie poradnik jak przygotować tradycyjne dewolaje

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki