Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

 

Składniki do przyrządzenia potrawy Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta:

1 oporządzony dorsz (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego koperku,

sól,

pieprz,

1/2 cytryny

 

Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta zdjęcie potrawy: Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

 

Przygotowanie potrawy Dorsz pieczony na święta:

Rybę - dorsza dokładnie umyj. Osusz rybę z wody.

Natrzyj dorsza z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem. Połowę szczypiorku i natki włóż do środka ryby.

Zawiń dorsza w papier do pieczenia, połóż na blachę i upiecz w nagrzanym piekarniku. Rybę - dorsza należy piec min. 45 minut w temperaturze ok. 210 stopni C.

Po wyjęciu odwiń dorsza z papieru przekładając na owalny talerz, skrop cytryną.

Udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki