Grzybowa z suszonych grzybów składniki przepis przygotowanie jak zrobić

Grzybowa z suszonych grzybów składniki przepis przygotowanie jak zrobić

Składniki przepisu Grzybowa z suszonych grzybów:

5 dag suszonych grzybów,

marchewka,

duża pietruszka,

kawałek selera,

łyżeczka mąki,

łyżeczka masła,

1/2 szklanki śmietany,

sól, majeranek,

3 ziarenka pieprzu czarnego

 

zdjęcie: Grzybowa z suszonych grzybów składniki przepis przygotowanie jak zrobić

Grzybowa z suszonych grzybów składniki przepis przygotowanie jak zrobić

 

Przygotowanie potrawy Grzybowa z suszonych grzybów:

Grzyby na grzybową, dokładnie opłucz, pokrój, zalej 2 l zimnej wody i mocz je przez godzinę.

Grzyby ugotuj w tej samej wodzie, w której się moczyły, z obraną marchewką, pietruszką, selerem i pieprzem.

Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru, dodaj odrobinę majeranku, przypraw solą i gotuj dalej smaczną grzybową.

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną, rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy grzybowej, zamieszaj. Dodaj masło i zagotuj.

Zupę grzybową podawaj z makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Grzybowa z suszonych grzybów składniki przepis przygotowanie jak zrobić

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki