Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

 

Składniki przepisu Karp na ostro - przygotowanie wigilinej potrawy, składniki, przepis:

1 karp (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

1 czerwona papryka,

1 łyżeczka ostrej mielonej papryki,

1 łyżeczka curry,

1 łyżeczka bazylii,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz,

cukier,

garść curry

 

zdjęcie potrawy: Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis  Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

 

 

 

Przygotowanie potrawy Karp na Wigilię na ostro:

Karp i papryka - dobre połączenie w jednej potrawie?

Paprykę pokrój w kostkę i w misce wymieszaj z mieloną papryką, curry i bazylią.

Karpia dokładnie umyj i osusz. Karpia natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz olejem, po czym włóż do środka karpia paprykę wymieszaną z ziołami.

Zawiń karpia w papier do pieczenia, połóż karpia na blachę i wstaw karpia z papryką do piekarnika na około 60 minut i upiecz w temperaturze ok. 200 stopni.

Po wyjęciu odwiń karpia z papryką z papieru przekładając na owalny talerz. Udekoruj karpia z papryką posiekaną natką pietruszki, plastrami pomidora lub ogórka.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki