Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

 

Składniki przepisu Karp na ostro - przygotowanie wigilinej potrawy, składniki, przepis:

1 karp (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

1 czerwona papryka,

1 łyżeczka ostrej mielonej papryki,

1 łyżeczka curry,

1 łyżeczka bazylii,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz,

cukier,

garść curry

 

zdjęcie potrawy: Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis  Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

 

 

 

Przygotowanie potrawy Karp na Wigilię na ostro:

Karp i papryka - dobre połączenie w jednej potrawie?

Paprykę pokrój w kostkę i w misce wymieszaj z mieloną papryką, curry i bazylią.

Karpia dokładnie umyj i osusz. Karpia natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz olejem, po czym włóż do środka karpia paprykę wymieszaną z ziołami.

Zawiń karpia w papier do pieczenia, połóż karpia na blachę i wstaw karpia z papryką do piekarnika na około 60 minut i upiecz w temperaturze ok. 200 stopni.

Po wyjęciu odwiń karpia z papryką z papieru przekładając na owalny talerz. Udekoruj karpia z papryką posiekaną natką pietruszki, plastrami pomidora lub ogórka.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Karp na Wigilię na ostro przygotowanie wigilinej potrawy składniki przepis

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki