Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

 

Składniki do przygotowania potrawy Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię:

1 karp (bez wnętrzności i łusek), 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 łyżki oleju, garść pokrojonego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, łyżka suszonego majeranku

 

Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię Zdjęcie: Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Karp w warzywach - przygotowanie karpia na Wigilię:

Karpia dokładnie umyj i osusz. Natrzyj karpia z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem oraz majerankiem. Marchewki, pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Karpia włóż do naczynia żaroodpornego, obsyp go warzywami i wstaw do umiarkowanie nagrzanego piekarnika na około 50 minut.

Po wyjęciu, karpia delikatnie przełóż na talerz, obłóż warzywami, posyp posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki