Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

 

Składniki do przygotowania potrawy Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię:

1 karp (bez wnętrzności i łusek), 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 łyżki oleju, garść pokrojonego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, łyżka suszonego majeranku

 

Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię Zdjęcie: Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Karp w warzywach - przygotowanie karpia na Wigilię:

Karpia dokładnie umyj i osusz. Natrzyj karpia z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem oraz majerankiem. Marchewki, pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Karpia włóż do naczynia żaroodpornego, obsyp go warzywami i wstaw do umiarkowanie nagrzanego piekarnika na około 50 minut.

Po wyjęciu, karpia delikatnie przełóż na talerz, obłóż warzywami, posyp posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Karp w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki