Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie

zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie

Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie

Kwas na żeberkach

Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie zdjęcie

Składniki do przygotowania potrawy Kwas na żeberkach:

1 kg kapusty kwaszonej,

żeberka wieprzowe,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

sól,

pieprz

 

 

 

 

zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie  zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Kwas na żeberkach:

Żeberka zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem. To początek robienia Kwasu na żeberkach.

Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Warzywa na Kwas na żeberkach - umyj, obierz i pokrój.

Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

Gotuj kwas na żeberkach na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty - kwas na żeberkach prawie już gotowy.

Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie Kwas na żeberkach zdjęcie

 

Podawaj Kwas na żeberkach z makaronem.

Kwas na żeberkach Kwas na żeberkach zdjęcie

zobacz podobne przepisy kulinarne do: Kwas na żeberkach przepis składniki przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki