Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Kwas z ziemniakami:

1 kg kapusty kwaszonej, łopatka wieprzowa, 4 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, seler, 1 kg ziemniaków, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

 

Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zdjęcie: Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania

 

Przygotowanie potrawy Kwas z ziemniakami:

 

Mięso zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Ziemniaki ugotuj w oddzielnym garczku, w osolonej wodzie. Odcedź.

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Na talerze wyłóż ziemniaki i zalej je zupą z warzywami - tak oto otrzymasz: Kwas z ziemniakami.

 

Kwas z ziemniakami zupa z kiszonej kapusty - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na:Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty