Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Pierogi z jagodami:

 

30 dag mąki, 2 jajka, 2/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody, 1/2 litra jagód, cukier, sól

Przygotowanie potrawy Pierogi z jagodami:

 

Jagody umyj, dodaj do nich trzy łyżki cukru, wymieszaj.

Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody.

Ciasto na pierogi z jagodami podsyp mąką, rozwałkuj. Szklanką wycinaj krążki, które będą pierogami - oczywiście w połączeniu z jagodami.

Kładź łyżeczką jagody na każdy kawałek, zlep brzegi ciasta.

Wrzucaj pierogi z jagodami na wrzątek.

Gotuj pierogi z jagodami do momentu wypłynięcia (około 5 minut).

Wyłóż pierogi z jagodami na talerzyki łyżką cedzakową.

Polej śmietaną lub posyp cukrem.

Pierogi z jagodami - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na: Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki