Pierogi z kapustą i mięsem jak zrobić składniki przepis

Pierogi z kapustą i mięsem zdjęcie składniki przepis przygotowanie

Pierogi z kapustą i mięsem jak zrobić składniki przepis

 

Składniki do przygotowania potrawy Pierogi z kapustą i mięsem :

30 dag mąki, 2 jajka, 1/2 szklanki ciepłej, przegotowanej wody;

farsz z kapusty i mięsa: 40 dag mięsa wieprzowego, 30 dag kapusty kwaszonej, tłuszcz do smażenia, pieprz, sól

zdjęcie potrawy Pierogi z kapustą i mięsem jak zrobić składniki przepis zdjęcie potrawy Pierogi z kapustą i mięsem jak zrobić składniki przepis

 

Przygotowanie potrawy Pierogi z kapustą i mięsem:

 

Przygotuj farsz z kapusty i mięsa. Mięso, najlepiej wieprzowe pokrój na małe kawałki, podsmaż na patelni a następnie, włóż do garnka z niedużą ilością wody i gotuj ok. 40 min.

Jednocześnie kwaszoną kapustę wypłucz w wodzie, odsącz, włóż do drugiego garnka z niewielką ilością wody i gotuj ok. 30 min., połącz z mięsem, dopraw solą, pieprzem według uznania. Przestudź i przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa.

Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody. Ciasto rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki, kładź łyżeczką farsz, zlep brzegi ciasta.

Wrzucaj Pierogi z kapustą i mięsem na wrzątek, wykładaj na talerzyki. Polej Pierogi z kapustą i mięsem przysmażoną na maśle cebulką.

 

zobacz w menu podobne przepisy do: Pierogi z kapustą i mięsem jak zrobić składniki przepis

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki