Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów - Składniki:

3 szklanki mąki,

2 jajka,

1 i 1/5 szklanki ciepłej,

przegotowanej wody,

1 kg truskawek,

szklanka cukru,

sól,

1 szklanka mąki do podsypania

 

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów - Przygotowanie:

Truskawki na pierogi umyj, usuń zielone ogonki.

Zagnieć ciasto na pierogi z 3 szklanek mąki, jajek, soli i ciepłej wody.

Ciasto na pierogi z truskawkami podsyp mąką, rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki, kładź po 1/2 łyżeczki cukru i 2 truskawki na każdy kawałek.

Zlep brzegi ciasta na pierogi z truskawkami. Wrzucaj pierogi z truskawkami na wrzątek. Gotuj pierogi z truskawkami przez 5 minut. Wyłóż pierogi z truskawkami łyżką cedzakową na talerzyki.

Polej smaczne pierogi z truskawkami śmietaną lub posyp pierogi z truskawkami cukrem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki