Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów - Składniki:

3 szklanki mąki,

2 jajka,

1 i 1/5 szklanki ciepłej,

przegotowanej wody,

1 kg truskawek,

szklanka cukru,

sól,

1 szklanka mąki do podsypania

 

Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów - Przygotowanie:

Truskawki na pierogi umyj, usuń zielone ogonki.

Zagnieć ciasto na pierogi z 3 szklanek mąki, jajek, soli i ciepłej wody.

Ciasto na pierogi z truskawkami podsyp mąką, rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki, kładź po 1/2 łyżeczki cukru i 2 truskawki na każdy kawałek.

Zlep brzegi ciasta na pierogi z truskawkami. Wrzucaj pierogi z truskawkami na wrzątek. Gotuj pierogi z truskawkami przez 5 minut. Wyłóż pierogi z truskawkami łyżką cedzakową na talerzyki.

Polej smaczne pierogi z truskawkami śmietaną lub posyp pierogi z truskawkami cukrem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Pierogi z truskawkami składniki przepis przygotowanie pierogów

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki