Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy:

Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

4 talarki schabu wieprzowego,

sól,

pieprz,

jajko,

1/2 szklanki mąki pszennej,

1/2 szklanki bułki tartej,

30 dag pieczarek,

2 łyżki masła,

odrobina majeranku,

szczypta bazylii,

1/2 szklanki oleju,

2 torebki ryżu,

kiszony ogórek

Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie zdjęcie potrawy: Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy:

Zagotuj 2 litry wody z 1/2 łyżeczki soli, włóż ryż i gotuj przez 20 minut. Potem odsącz ryż z wody.

Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Schabowy z pieczarkami idealnie pasują. Pieczarki opłucz, obierz, pokrój w kostkę, zalej dwiema szklankami wody, posól i gotuj przez 20 minut. Następnie odlej większość wody - zostaw tylko odrobinę. Dodaj masło, smaż przez około 10 minut. Dodaj przyprawy, zaklep 1 łyżką mąki wymieszanej w 1/3 szklanki wody. Dopraw solą i pieprzem.

Pora na kotlet schabowy. Talarki schabu wieprzowego rozbij tłuczkiem, posyp schab solą i pieprzem. Na schabowe - przygotuj trzy talerze. Na pierwszym rozbij jajko i rozmąć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Talarki kotletu schabowego obtocz w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane schabowe połóż na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż schab po obydwu stronach na złoty kolor. Gdy kotlet schabowy jest gotowy, poznasz także po zapachu. Silny, miły zapach kotletu schabowego.

Wyjmij na talerz ryż, polej go sosem pieczarkowym, połóż obok kotlet schabowy. Jako dodatek do kotletu schabowego możesz dodać kiszonego ogórka.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Schab z ryżem tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki