Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Składniki Śledzie pod pierzynką:

7 filetów śledziowych solonych,

2 duże marchewki,

2 duże pietruszki,

1 seler,

łyżka octu,

2 łyżki oleju,

2 cebule,

5 jajek ugotowanych na twardo,

pieprz mielony

 

 

Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie zdjęcie: Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Śledzie pod pierzynką:

Filety śledziowe dokładnie umyj, mocz przez godzinę w zimnej wodzie. Cebulkę na Śledzie pod pierzynką i jajka obierz - osobno pokrój w kostkę.

Pozostałe warzywa na Śledzie pod pierzynką umyj, obierz, ugotuj i pokrój w kostkę. Śledzie odcedź, porządnie umyj.

Pokrój śledzie w kostkę, skrop octem, zalej olejem i lekko wymieszaj.

Ułóż śledzie na półmisku warstwami: śledzie, cebulę, pietruszkę, marchew, jajka i ponownie kolejną warstwę śledzi, warzyw i jajek w tej samej kolejności.

Możesz Śledzie pod pierzynką udekorować natką pietruszki.

Śledzie pod pierzynką to apetyczna potrawa dla smakoszy śledzia ;).

Zobacz w menu podobne potrawy do: Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki