Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Składniki Śledzie pod pierzynką:

7 filetów śledziowych solonych,

2 duże marchewki,

2 duże pietruszki,

1 seler,

łyżka octu,

2 łyżki oleju,

2 cebule,

5 jajek ugotowanych na twardo,

pieprz mielony

 

 

Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie zdjęcie: Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Śledzie pod pierzynką:

Filety śledziowe dokładnie umyj, mocz przez godzinę w zimnej wodzie. Cebulkę na Śledzie pod pierzynką i jajka obierz - osobno pokrój w kostkę.

Pozostałe warzywa na Śledzie pod pierzynką umyj, obierz, ugotuj i pokrój w kostkę. Śledzie odcedź, porządnie umyj.

Pokrój śledzie w kostkę, skrop octem, zalej olejem i lekko wymieszaj.

Ułóż śledzie na półmisku warstwami: śledzie, cebulę, pietruszkę, marchew, jajka i ponownie kolejną warstwę śledzi, warzyw i jajek w tej samej kolejności.

Możesz Śledzie pod pierzynką udekorować natką pietruszki.

Śledzie pod pierzynką to apetyczna potrawa dla smakoszy śledzia ;).

Zobacz w menu podobne potrawy do: Śledzie pod pierzynką składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki