Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

Zupa wigilijna z suszu tradycyjna potrawa na staropolską, rodzinną Wigilię

 

Zupa wigilijna z suszu jako potrawa na wieczerzę wigilijną jest jedną z typowych staropolskich potraw. Jednakże Zupa z suszu obecnie jest rzadko podawanym pokarmem na stół wigilijny, zapewne ze względu na jej specyficzny smak. Szczególnie dzieci nie lubią Zupy wigilijnej z suszu ;(.

 

Składniki przepisu Zupa wigilijna z suszu potrawa na wieczerzę wigilijną Boże Narodzenie:

2 łyżki cukru,

2 litry wody,

po jednej garści suszonych: śliwek, jabłek, gruszek

 zdjęcie: Zupa wigilijna z suszu potrawa na wieczerzę wigilijną i Boże Narodzenie Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

 

Przygotowanie potrawy - przepis na Zupa wigilijna z suszu:

Na zupę wigilijną z suszu zagotuj wodę z cukrem.

Suszone owoce zanurz na kilka minut w zimnej wodzie, następnie odcedź i przełóż je do garnka z wrzącą wodą.

Gotuj potrawę Zupa wigilijna z suszu - około 15-20 minut.

W razie potrzeby dosłódź Zupę wigilijną z suszu do własnego smaku.

Podawaj potrawę: Zupa wigilijna z suszu na wieczerzę wigilijną - z cienkim makaronem.

 

Zobacz podobne artykuły do: Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić
Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki