Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

Zupa wigilijna z suszu tradycyjna potrawa na staropolską, rodzinną Wigilię

 

Zupa wigilijna z suszu jako potrawa na wieczerzę wigilijną jest jedną z typowych staropolskich potraw. Jednakże Zupa z suszu obecnie jest rzadko podawanym pokarmem na stół wigilijny, zapewne ze względu na jej specyficzny smak. Szczególnie dzieci nie lubią Zupy wigilijnej z suszu ;(.

 

Składniki przepisu Zupa wigilijna z suszu potrawa na wieczerzę wigilijną Boże Narodzenie:

2 łyżki cukru,

2 litry wody,

po jednej garści suszonych: śliwek, jabłek, gruszek

 zdjęcie: Zupa wigilijna z suszu potrawa na wieczerzę wigilijną i Boże Narodzenie Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić

 

Przygotowanie potrawy - przepis na Zupa wigilijna z suszu:

Na zupę wigilijną z suszu zagotuj wodę z cukrem.

Suszone owoce zanurz na kilka minut w zimnej wodzie, następnie odcedź i przełóż je do garnka z wrzącą wodą.

Gotuj potrawę Zupa wigilijna z suszu - około 15-20 minut.

W razie potrzeby dosłódź Zupę wigilijną z suszu do własnego smaku.

Podawaj potrawę: Zupa wigilijna z suszu na wieczerzę wigilijną - z cienkim makaronem.

 

Zobacz podobne artykuły do: Zupa wigilijna z suszu potrawa z suszonych owoców na wieczerzę wigilijną jak zrobić
Polski

Języki