Czarnina (czernina) tradycyjna smaczna potrawa zupa z krwi kaczki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Czarnina (czernina) tradycyjna

Czarnina (czernina) tradycyjna swojska smaczna potrawa - zupa z krwi kaczki

 

Składniki do przygotowania potrawy Czarnina (czernina) tradycyjna:

1 i 1/2 kg mięsa z białej kaczki (lub całą kaczkę),

krew z kaczki, 3 łyżeczki soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu,

1 kg włoszczyzny (marchewka, pietruszka, itp.),

2 duże śliwki,

1 duże jabłko,

1 łyżka mąki,

sól,

pieprz czarny mielony,

1/2 łyżeczki cukru

 

 pokaz zdjęć: Czarnina (czernina) tradycyjna swojska smaczna potrawa zupa z krwi kaczki

 

Przygotowanie potrawy Czarnina (czernina) tradycyjna:

Świeżą krew z kaczki wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie skrzepła. Kaczkę oczyść i umyj.

Włoszczyznę obierz i opłucz.

Mięso z kaczki włóż do dużego garczka i zalej wodą (tak, aby nie wystawało ponad powierzchnię wody). Dodaj czarny mielony pieprz, szczyptę cukru, posól i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 50 minut (lub dłużej - aż do miękkości mięsa).

Owoce umyj, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki. Do wywaru dodaj włoszczyznę, owoce, wlej krew, zapraw mąką wymieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody i gotuj jeszcze przez około 15 minut. I .. Twoja czernina jest już gotowa!

Czarninę (czerninę) tradycyjną przypraw solą, pieprzem i cukrem.

Czarninę (czerninę) tradycyjną podawaj z makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Czarnina (czernina) tradycyjna smaczna potrawa zupa z krwi kaczki