Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

 

Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

 

Składniki do przygotowania potrawy Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie:

1 kg ziemniaków, 1litr oleju, 3 kostki rybne, jajko, szklanka mąki pszennej, sól, ketchup, kilka pomidorków koktajlowych

 

 

zdjęcie potrawy: Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie:

Ziemniaki obierz ze skórki, opłucz, pokrój w paski. W wysokiej patelni rozgrzej olej, włóż pokrojone ziemniaki i usmaż na złoty kolor. Jajko rozmąć na jednym talerzu z odrobiną soli, na drugi talerz wysyp mąkę. Kostkę rybną pokrój lub podziel na paski, następnie zanurzaj najpierw w jajku, potem w mące i kładź na rozgrzany na patelni olej. Smaż z obydwu stron. Na talerz wyłóż paluszki rybne, dodaj usmażone frytki, ketchup i udekoruj koktajlowymi pomidorkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki