Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

 

Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

 

Składniki do przygotowania potrawy Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie:

1 kg ziemniaków, 1litr oleju, 3 kostki rybne, jajko, szklanka mąki pszennej, sól, ketchup, kilka pomidorków koktajlowych

 

 

zdjęcie potrawy: Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie:

Ziemniaki obierz ze skórki, opłucz, pokrój w paski. W wysokiej patelni rozgrzej olej, włóż pokrojone ziemniaki i usmaż na złoty kolor. Jajko rozmąć na jednym talerzu z odrobiną soli, na drugi talerz wysyp mąkę. Kostkę rybną pokrój lub podziel na paski, następnie zanurzaj najpierw w jajku, potem w mące i kładź na rozgrzany na patelni olej. Smaż z obydwu stron. Na talerz wyłóż paluszki rybne, dodaj usmażone frytki, ketchup i udekoruj koktajlowymi pomidorkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Paluszki rybne domowe składniki przepis przygotowanie Wigilia Boże Narodzenie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki