Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pieczone golonki lane piwem:

2 przednie golonki,

włoszczyzna,

liść laurowy,

3 ziarenka ziela angielskiego,

3 ziarenka pieprzu,

1 łyżka majeranku,

2 szklanki jasnego piwa,

sól

 

Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie zdjęcie: Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Pieczone golonki lane piwem:

Golonki oczyść i dokładnie umyj. Włóż do garnka z wrzącą, osoloną wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i gotuj, aż mięso będzie prawie miękkie. Wówczas włóż umytą, obraną włoszczyznę i gotuj dalej do miękkości. Golonki wyjmij i ułóż na blaszce. Skórę natnij w kratkę i posyp majerankiem. Upiecz w gorącym piekarniku, polewając co pewien czas piwem, aż skórka będzie rumiana i chrupiąca.

Podawaj Pieczone golonki lane piwem z frytkami i surówką z białej kapusty.

 

Zobacz podobne przepisy do: Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki