Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pieczone golonki lane piwem:

2 przednie golonki,

włoszczyzna,

liść laurowy,

3 ziarenka ziela angielskiego,

3 ziarenka pieprzu,

1 łyżka majeranku,

2 szklanki jasnego piwa,

sól

 

Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie zdjęcie: Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Pieczone golonki lane piwem:

Golonki oczyść i dokładnie umyj. Włóż do garnka z wrzącą, osoloną wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i gotuj, aż mięso będzie prawie miękkie. Wówczas włóż umytą, obraną włoszczyznę i gotuj dalej do miękkości. Golonki wyjmij i ułóż na blaszce. Skórę natnij w kratkę i posyp majerankiem. Upiecz w gorącym piekarniku, polewając co pewien czas piwem, aż skórka będzie rumiana i chrupiąca.

Podawaj Pieczone golonki lane piwem z frytkami i surówką z białej kapusty.

 

Zobacz podobne przepisy do: Pieczone golonki lane piwem - składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki