Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1 i 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej, sól, pieprz, bułka pszenna, pęczek natki pietruszki, jajko

 

zdjęcie potrawy: Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

 

Przygotowanie Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Kaszę ugotuj w 3 szklankach wody, po wystudzeniu skręć przez maszynkę. Wymieszaj z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką, jajkiem, solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Z otrzymanej masy uformuj placki i obtocz je w bułce tartej. Smaż na gorącym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor.

Podawaj Kotlety z kaszy - z surówką z białej kapusty.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Kotlety z kaszy - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki