Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

 

Składniki Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu:

50 dag wątróbki wieprzowej,

1 duża cebula,

sól,

pieprz,

tłuszcz,

średnia marchew,

2 ziarenka ziela angielskiego,

łyżka mąki pszennej

Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszuzdjęcie potrawy tradycyjnej: Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

 

 

 

Przygotowanie Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu:

Wątróbkę obmyj, osusz, pokrój w większe kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przełóż na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodaj wątróbkę, dopraw do smaku solą, usmaż z obydwu stron. Przełóż do garnka, dolej szklankę przegotowanej gorącej wody, obraną, startą na grubych oczkach marchew, ziele angielskie i gotuj przez ok. 20 minut. Mąkę pszenną dokładnie wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody, wlej do garnka, wymieszaj, zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kaszą jęczmienną lub gryczaną i zestawem różnych surówek z lub kiszonymi ogórkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki