Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

 

Składniki Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu:

50 dag wątróbki wieprzowej,

1 duża cebula,

sól,

pieprz,

tłuszcz,

średnia marchew,

2 ziarenka ziela angielskiego,

łyżka mąki pszennej

Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszuzdjęcie potrawy tradycyjnej: Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

 

 

 

 

Przygotowanie Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu:

Wątróbkę obmyj, osusz, pokrój w większe kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przełóż na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodaj wątróbkę, dopraw do smaku solą, usmaż z obydwu stron. Przełóż do garnka, dolej szklankę przegotowanej gorącej wody, obraną, startą na grubych oczkach marchew, ziele angielskie i gotuj przez ok. 20 minut. Mąkę pszenną dokładnie wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody, wlej do garnka, wymieszaj, zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kaszą jęczmienną lub gryczaną i zestawem różnych surówek z lub kiszonymi ogórkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Gulasz wątrobiany - składniki przepis przygotowanie smacznego gulaszu

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki