Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1 duży kabaczek,

70 dag mięsa wieprzowego,

łyżeczka majeranku,

sól,

pieprz,

1/2 szklanki bułki tartej,

jajko,

3 torebki ryżu,

zestaw surówek

 

zdjęcie potrawy: Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

Przygotowanie potrawy - Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Zagotuj 2 litry wody z 2/3 łyżeczki soli, włóż do niej torebki z ryżem i gotuj przez 20 minut na średnim ogniu. Odcedź. Wyjmij jedną torebkę ryżu, pozostałe zostaw w garnku, przykryj pokrywką, owiń w ręcznik i schowaj pod pościel. Kabaczek dokładnie wyszoruj szczoteczką, opłucz, osusz, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środek. Mięso zmiel w maszynce do mielenia, wymieszaj z bułką tartą, jajkiem, ryżem z jednej torebki, solą i pieprzem. Mielone mięso przełóż do połówek kabaczka. Wierzch posyp roztartym w dłoniach majerankiem. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut. Na talerz połóż mielone w kabaczku, dodaj uprzednio ugotowany, ciepły ryż i dowolny zestaw surówek.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki