Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1 duży kabaczek,

70 dag mięsa wieprzowego,

łyżeczka majeranku,

sól,

pieprz,

1/2 szklanki bułki tartej,

jajko,

3 torebki ryżu,

zestaw surówek

 

zdjęcie potrawy: Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

Przygotowanie potrawy - Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Zagotuj 2 litry wody z 2/3 łyżeczki soli, włóż do niej torebki z ryżem i gotuj przez 20 minut na średnim ogniu. Odcedź. Wyjmij jedną torebkę ryżu, pozostałe zostaw w garnku, przykryj pokrywką, owiń w ręcznik i schowaj pod pościel. Kabaczek dokładnie wyszoruj szczoteczką, opłucz, osusz, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środek. Mięso zmiel w maszynce do mielenia, wymieszaj z bułką tartą, jajkiem, ryżem z jednej torebki, solą i pieprzem. Mielone mięso przełóż do połówek kabaczka. Wierzch posyp roztartym w dłoniach majerankiem. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut. Na talerz połóż mielone w kabaczku, dodaj uprzednio ugotowany, ciepły ryż i dowolny zestaw surówek.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Mielone w kabaczku z ryżem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki