Pomidorowa z papryką

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Pomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

Pomidorowa z papryką

Składniki do przygotowania zupy Pomidorowa z papryką:

10 pomidorów,

1 czerwona papryka,

1 zielona papryka,

1/2 kg wieprzowiny,

1 średnia cebula,

1 ząbek czosnku,

1 ogórek,

miąższ z 2 kromek chleba,

3 szklanki wody,

4 łyżki oliwy,

2 łyżki soku z cytryny,

sól,

pieprzPomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

 

 

zdjęcie Pomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

 

 

 

 

Przygotowanie zupy Pomidorowa z papryką:

Obierz cebulę, ogórka i czosnek. Umyj, sparz i obierz ze skórki pomidory. Z umytych papryk usuń gniazda nasienne, wszystkie warzywa pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie razem z mięsem.

Gdy warzywa i mięso będą miękkie dodaj przecier pomidorowy. Całość zalej wodą, dodaj namoczony wodą chleb, sok z cytryny. Gotuj około 15 minut.

Przestudź. Dodaj oliwę. Zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj Pomidorową z papryką na ciepło z grzankami lub z makaronem.

 

zobacz podobne artykuły do: Pomidorowa z papryką