Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

6 skrzydełek z indyka,

2 łyżki oleju,

pieprz,

sól,

mielona słodka papryka,

pół łyżeczki majeranku,

1 łyżka mąki pszennej,

pół łyżeczki bazylii,

1 kg ziemniaków,

2 marchewki,

1 pietruszka

 

zdjęcie potrawy Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzeniaIndycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

Przygotowanie Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Ziemniaki obierz, umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut. Gdy będą miękkie - odcedź je.

Skrzydełka włóż do garczka z wodą (tak, aby woda przykrywała mięso), dodaj 1/2 łyżeczki soli, zagotuj. Po zagotowaniu dodaj obrane ze skórki i pokrojone: marchewkę i pietruszkę. Po kolejnych 20 minutach dodaj paprykę oraz pokrojony czosnek. Całość gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Zaklep mąką wymieszaną w wodzie (1/2 szklanki wody, 1 łyżka mąki pszennej), wymieszaj. Na koniec dodaj majeranek, bazylię, sól i pieprz - do smaku. Gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Podawaj mięso Indycze skrzydła - z ziemniakami polane sosem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki