Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

6 skrzydełek z indyka,

2 łyżki oleju,

pieprz,

sól,

mielona słodka papryka,

pół łyżeczki majeranku,

1 łyżka mąki pszennej,

pół łyżeczki bazylii,

1 kg ziemniaków,

2 marchewki,

1 pietruszka

 

zdjęcie potrawy Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzeniaIndycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

Przygotowanie Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Ziemniaki obierz, umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut. Gdy będą miękkie - odcedź je.

Skrzydełka włóż do garczka z wodą (tak, aby woda przykrywała mięso), dodaj 1/2 łyżeczki soli, zagotuj. Po zagotowaniu dodaj obrane ze skórki i pokrojone: marchewkę i pietruszkę. Po kolejnych 20 minutach dodaj paprykę oraz pokrojony czosnek. Całość gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Zaklep mąką wymieszaną w wodzie (1/2 szklanki wody, 1 łyżka mąki pszennej), wymieszaj. Na koniec dodaj majeranek, bazylię, sól i pieprz - do smaku. Gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Podawaj mięso Indycze skrzydła - z ziemniakami polane sosem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Indycze skrzydła - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki