Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Smażone piersi z kurczaka:

2 piersi z kurczaka,

jajko,

1/2 szklanki bułki tartej,

1/4 szklanki mąki pszennej,

sól,

pieprz,

olej do smażenia,

1 kg ziemniaków,

kapusta pekińska,

ząbek czosnku

Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

zdjęcie potrawy: Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Smażone piersi z kurczaka:

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Z pokrojonej kapusty pekińskiej i startego ząbka czosnku zrób surówkę.

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i lekko rozbij tłuczkiem.

Jajko rozmąć z solą i pieprzem na jednym talerzu, na drugim wysyp mąkę, na trzecim bułkę tartą.

Na patelni rozgrzej olej.

Piersi z kurczaka obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, a potem w bułce tartej. Tak obtoczone filety smaż na patelni z jednej i drugiej strony, do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor.

Wyjmij i ułóż na półmisku. Nie zostawiaj na patelni w tłuszczu, bo nasiąkną olejem i będą niesmaczne.

Na talerze wyłóż ziemniaki polane tłuszczem, pierś z kurczaka i porcję surówki. I potrawa: Smażone piersi z kurczaka już jest gotowa. Smacznego!

 

Zobacz podobne przepisy w bocznym menu do: Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki