Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Smażone piersi z kurczaka:

2 piersi z kurczaka,

jajko,

1/2 szklanki bułki tartej,

1/4 szklanki mąki pszennej,

sól,

pieprz,

olej do smażenia,

1 kg ziemniaków,

kapusta pekińska,

ząbek czosnku

Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

zdjęcie potrawy: Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Smażone piersi z kurczaka:

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Z pokrojonej kapusty pekińskiej i startego ząbka czosnku zrób surówkę.

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i lekko rozbij tłuczkiem.

Jajko rozmąć z solą i pieprzem na jednym talerzu, na drugim wysyp mąkę, na trzecim bułkę tartą.

Na patelni rozgrzej olej.

Piersi z kurczaka obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, a potem w bułce tartej. Tak obtoczone filety smaż na patelni z jednej i drugiej strony, do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor.

Wyjmij i ułóż na półmisku. Nie zostawiaj na patelni w tłuszczu, bo nasiąkną olejem i będą niesmaczne.

Na talerze wyłóż ziemniaki polane tłuszczem, pierś z kurczaka i porcję surówki. I potrawa: Smażone piersi z kurczaka już jest gotowa. Smacznego!

 

Zobacz podobne przepisy w bocznym menu do: Smażone piersi z kurczaka składniki, przepis, przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki