Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

 

Składniki do przyrządzenia potrawy Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta:

1 oporządzony dorsz (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego koperku,

sól,

pieprz,

1/2 cytryny

 

Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta zdjęcie potrawy: Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta

 

Przygotowanie potrawy Dorsz pieczony na święta:

Rybę - dorsza dokładnie umyj. Osusz rybę z wody.

Natrzyj dorsza z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem. Połowę szczypiorku i natki włóż do środka ryby.

Zawiń dorsza w papier do pieczenia, połóż na blachę i upiecz w nagrzanym piekarniku. Rybę - dorsza należy piec min. 45 minut w temperaturze ok. 210 stopni C.

Po wyjęciu odwiń dorsza z papieru przekładając na owalny talerz, skrop cytryną.

Udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Dorsz pieczony składniki przepis przygotowanie ryby na święta