Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

Wielkanoc post składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Ryby smażone w zalewie:

80 dag filetów z mintaja lub morszczuka,

2 jajka,

szklanka mąki pszennej,

sól

 

Na zalewę do przygotowania ryb w zalewie:

mały koncentrat pomidorowy, 1 litr wody, 2 obrane i pokrojone w kostkę: cebulki, marchewki i pietruszki; 2 łyżki cukru, 1 łyżka oleju, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki vegety, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 małego kieliszka octu

 

Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowaniezdjęcie potrawy: Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Ryby smażone w zalewie:

Rozmąć jajko, dodaj do niego 1/4 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Filety usmaż na patelni panierując uprzednio w jajku i mące.

Wszystkie składniki zalewy prócz octu wymieszaj w garnku i gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj ocet i gotuj jeszcze przez chwilę. Odstaw do ostygnięcia. Usmażone filety zalej zimną zalewą. Wstaw do lodówki na 12 godzin.

Powyjęciu z lodówki potrawa: Ryby smażone w zalewie - jest gotowa do spożycia.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie

 

 

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie :) :)