Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Karp w galarecie z winogronami:

1/2 kg karpia,

jarzyny (marchew, seler, pietruszka),

kilkanaście dorodnych winogron,

ziele angielskie,

pieprz,

listek laurowy,

sól,

cukier do smaku,

1 łyżeczka żelatyny

 

Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowaniezdjęcie: Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie:

Jarzyny obierz, opłucz i pokrój, dodaj ziele angielskie, listek laurowy, zagotuj. Dodaj oczyszczonego i pokrojonego karpia i ugotuj. Następnie wyjmij rybę na talerz, usuń ości. Porcje ułóż na półmisku, ozdób winogronem i plasterkami ugotowanej marchwi. Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem i dodaj rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Tak przygotowanym wywarem zalej ostrożnie rybę, aby nie popsuć dekoracji.

Pozostaw potrawę Karp w galarecie z winogronami na godzinę, aby potrawa stężała i ostygła, następnie wstaw do lodówki.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki