Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Karp w galarecie z winogronami:

1/2 kg karpia,

jarzyny (marchew, seler, pietruszka),

kilkanaście dorodnych winogron,

ziele angielskie,

pieprz,

listek laurowy,

sól,

cukier do smaku,

1 łyżeczka żelatyny

 

Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowaniezdjęcie: Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie:

Jarzyny obierz, opłucz i pokrój, dodaj ziele angielskie, listek laurowy, zagotuj. Dodaj oczyszczonego i pokrojonego karpia i ugotuj. Następnie wyjmij rybę na talerz, usuń ości. Porcje ułóż na półmisku, ozdób winogronem i plasterkami ugotowanej marchwi. Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem i dodaj rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Tak przygotowanym wywarem zalej ostrożnie rybę, aby nie popsuć dekoracji.

Pozostaw potrawę Karp w galarecie z winogronami na godzinę, aby potrawa stężała i ostygła, następnie wstaw do lodówki.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Karp w galarecie z winogronami przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki