Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Ryby w galarecie:

1 kg filetów rybnych, kiść zielonych winogron, szklanka soku z winogron, włoszczyzna, mała puszka kukurydzy, pieprz, sól, 2 łyżki żelatyny

 

 

zdjęcie: Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

 

 

 

Ryba w galarecie - składniki przepis przygotowanie:

Filety na rybę w galarecie umyj, osusz i pokrój.

Marchewkę, seler i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Z warzyw i ryby ugotuj wywar, dopraw solą i pieprzem, dodaj odsączoną kukurydzę z puszki, wlej sok z winogron, zagotuj.

Galareta do ryby - przygotowanie:

Wsyp do wywaru żelatynę i dokładnie wymieszaj.  Przelej gorącą galaretę do salaterek. Ostudź galaretę.

Wstaw galaretę do lodówki na około 2-3 godziny.

Wyjmij rybę w galarecie z salaterek na talerze. Obłóż ryubę w galarecie winogronami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki