Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Ryby w galarecie:

1 kg filetów rybnych, kiść zielonych winogron, szklanka soku z winogron, włoszczyzna, mała puszka kukurydzy, pieprz, sól, 2 łyżki żelatyny

 

 

zdjęcie: Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

 

 

 

 

Ryba w galarecie - składniki przepis przygotowanie:

Filety na rybę w galarecie umyj, osusz i pokrój.

Marchewkę, seler i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Z warzyw i ryby ugotuj wywar, dopraw solą i pieprzem, dodaj odsączoną kukurydzę z puszki, wlej sok z winogron, zagotuj.

Galareta do ryby - przygotowanie:

Wsyp do wywaru żelatynę i dokładnie wymieszaj.  Przelej gorącą galaretę do salaterek. Ostudź galaretę.

Wstaw galaretę do lodówki na około 2-3 godziny.

Wyjmij rybę w galarecie z salaterek na talerze. Obłóż ryubę w galarecie winogronami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ryba w galarecie obłożona winogronami składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki