Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1/2 kg łopatki wieprzowej, sól, pieprz, 1 łyżka mąki pszennej, 1/5 szklanki oleju, 1/2 kg makaronu - grube nitki, 1 papryka czerwona listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, 2 duże jabłka

 

Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzeniazdjęcie potrawy: Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Przygotowanie potrawy - Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Makaron wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 8 minut, odcedź.

Mięso pokrój w kostkę, paprykę oczyść i również pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z papryką do garnka, dodaj olej i lekko przysmaż (około 5 min), zalej 1 szklanką wody. Posól 1/3 łyżeczki soli, dodaj listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Mąkę pszenną wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem. Na surówkę: jabłka utrzyj na tarce, na najmniejszych "oczkach".

Na talerz wyłóż makaron, polej go uzyskanym sosem paprykowym, połóż na nich mięso. Obok wyłóż utarte jabłka.

 

Zobacz w menu podobne artykuły do: Mięso z makaronem - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki