Tradycyjne kotlety mielone składniki, przepis, przygotowanie, zdjęcie

Tradycyjne kotlety mielone składniki, przepis, przygotowanie, zdjęcie

Tradycyjne kotlety mielone składniki, przepis, przygotowanie, zdjęcie

Składniki do przygotowania potrawy Tradycyjne kotlety mielone:

75 dag mięsa wieprzowego, 1-2 łyżki wody, sól, pieprz, bułka tarta, jajko, natka pietruszki, olej do smażenia

zdjęcie potrawy Tradycyjne kotlety mielone

 

 

zdjęcie potrawy Tradycyjne kotlety mielone

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Tradycyjne kotlety mielone:

Mięso zmiel w maszynce do mielenia. Wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej, jajkiem, wodą, solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Z mięsa uformuj kulki lub patyczki, obtocz je w bułce tartej. Smaż Tradycyjne kotlety mielone na gorącym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor.

Na stół świąteczny możesz podać Tradycyjne kotlety mielone nawet tylko z samą surówką z czerwonej kapusty wymieszanej z tartym jabłkiem.

Tradycyjne kotlety mielone to potrawa smaczna, ale zdecydowanie przeznaczona dla osób ze zdrowym żołądkiem ;).

 

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki