Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

 

Składniki do przygotowania potrawy Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis:

4 płaty śledziowe solone, 1 duża marchew, 1 duża pietruszka, 1 jabłko, 1/2 selera, łyżka octu, 2 łyżki oleju, 1 mała cebulka, 4 łyżki majonezu

 

zdjęcie potrawy: Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

 

 

 

Przygotowanie Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis:

Płaty śledziowe dokładnie umyj.

Mocz płaty śledziowe przez godzinę w zimnej wodzie. Cebulkę obierz i pokrój w paseczki. Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Pozostałe warzywa umyj, obierz, ugotuj i pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz. Pokrój śledzie. Śledzie ułóż na półmisku, skrop śledzie octem. Posyp śledzie cebulką, zalej olejem.

Wymieszaj śledzie z jabłuszkiem, warzywami oraz majonezem. Podawaj śledzie na ładnym półmisku.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia Nowy Rok

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki