Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

 

Składniki do przygotowania potrawy Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis:

4 płaty śledziowe solone, 1 duża marchew, 1 duża pietruszka, 1 jabłko, 1/2 selera, łyżka octu, 2 łyżki oleju, 1 mała cebulka, 4 łyżki majonezu

 

zdjęcie potrawy: Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia

 

 

 

Przygotowanie Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis:

Płaty śledziowe dokładnie umyj.

Mocz płaty śledziowe przez godzinę w zimnej wodzie. Cebulkę obierz i pokrój w paseczki. Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Pozostałe warzywa umyj, obierz, ugotuj i pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz. Pokrój śledzie. Śledzie ułóż na półmisku, skrop śledzie octem. Posyp śledzie cebulką, zalej olejem.

Wymieszaj śledzie z jabłuszkiem, warzywami oraz majonezem. Podawaj śledzie na ładnym półmisku.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Warzywno-owocowe śledzie składniki przepis przygotowanie Wigilia Nowy Rok

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki