Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

Składniki do przygotowania Śledzie z oliwkami na ostro:

4 płaty śledziowe solone, 1 strąk ostrej czerwonej papryki, 4 łyżki musztardy, 1 cebula, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju, odrobina mielonego pieprzu, 2 oliwki nadziewane papryką

 

zdjęcie: Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

 

 

 

 

Śledzie z oliwkami na ostro - przygotowanie śledzi:

Płaty śledziowe dokładnie umyj.

Mocz śledzie przez godzinę w zimnej wodzie.

Paprykę umyj, usuń środek i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz, pokrój w poprzek na plastry, ułóż na półmisku. Skrop śledzie sokiem z cytryny.

Obłóż śledzie papryką i cebulą, zalej olejem, dodaj musztardę.

Pposyp śledzie pieprzem. Udekoruj śledzie na ostro - oliwkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi.

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki