Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

Składniki do przygotowania Śledzie z oliwkami na ostro:

4 płaty śledziowe solone, 1 strąk ostrej czerwonej papryki, 4 łyżki musztardy, 1 cebula, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju, odrobina mielonego pieprzu, 2 oliwki nadziewane papryką

 

zdjęcie: Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi

 

 

 

 

 

Śledzie z oliwkami na ostro - przygotowanie śledzi:

Płaty śledziowe dokładnie umyj.

Mocz śledzie przez godzinę w zimnej wodzie.

Paprykę umyj, usuń środek i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz, pokrój w poprzek na plastry, ułóż na półmisku. Skrop śledzie sokiem z cytryny.

Obłóż śledzie papryką i cebulą, zalej olejem, dodaj musztardę.

Pposyp śledzie pieprzem. Udekoruj śledzie na ostro - oliwkami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Śledzie z oliwkami na ostro składniki przepis przygotowanie śledzi.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki