Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przytgotowania potrawy Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie:

8 płatów śledziowych solonych,

3 duże cebule,

1/2 szklanki octu,

szklanka oleju,

szczypta pieprzu

 

 

Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Śledzie w zalewie:

Płaty śledziowe dokładnie umyj, mocz przez pół godziny w zimnej wodzie, a potem posyp je pieprzem. Cebule obierz i pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz, pokrój na cząstki, układaj warstwami w dużym litrowym słoju: cząstki śledzia skrop odrobiną octu, następnie połóż cebulę, zalej 3 łyżkami oleju i tak układaj kolejne warstwy powtarzając te same czynności. Słój zamknij i wstaw do lodówki na dwa dni, aby śledzie skruszały. Po tym czasie wyjmij Śledzie w zalewie na salaterkę i udekoruj cebulką z zalewy.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki