Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przytgotowania potrawy Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie:

8 płatów śledziowych solonych,

3 duże cebule,

1/2 szklanki octu,

szklanka oleju,

szczypta pieprzu

 

 

Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Śledzie w zalewie:

Płaty śledziowe dokładnie umyj, mocz przez pół godziny w zimnej wodzie, a potem posyp je pieprzem. Cebule obierz i pokrój w kostkę.

Śledzie odcedź, opłucz, pokrój na cząstki, układaj warstwami w dużym litrowym słoju: cząstki śledzia skrop odrobiną octu, następnie połóż cebulę, zalej 3 łyżkami oleju i tak układaj kolejne warstwy powtarzając te same czynności. Słój zamknij i wstaw do lodówki na dwa dni, aby śledzie skruszały. Po tym czasie wyjmij Śledzie w zalewie na salaterkę i udekoruj cebulką z zalewy.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Śledzie w zalewie składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki