Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Zapiekane jabłka z ryżem:

2 torebki ryżu, 3 duże jabłka, 1/4 szklanki cukru, 1/3 łyżeczki cynamonu

Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Zapiekane jabłka z ryżem:

Ryż ugotuj (około 20 minut w osolonej wodzie), odcedź. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotowany ryż wyłóż do naczynia żaroodpornego, zrób z niego w miarę równą warstwę, na nim równomiernie rozłóż utarte jabłka, a całość posyp cukrem i oprósz cynamonem. Włóż naczynie do piekarnika na około 20-25 minut i upiecz w temperaturze około 180 stopni.

 

 

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki