Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Ryba w galarecie z warzywami:

3 płaty mintaja, jarzyny (marchew, seler, pietruszka), ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, sól, cukier do smaku, łyżeczka żelatyny

 

Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie:

Filety włóż do garczka z osoloną wodą. Zagotuj filet w wodzie. Dodaj umyte, obrane i pokrojone w talarki jarzyny. Gotuj ok. 25 minut. Następnie ugotowane filety przełóż wraz z jarzynami na półmisek. Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i dodaj żelatynę, rozpuść. Zalej ostrożnie rybę, aby nie popsuć dekoracji.

Odstaw potrawę Ryba w galarecie z warzywami, aby stężała.

Ryba w galarecie z warzywami najsmaczniejsza jest następnego dnia po przygotowaniu.

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ryba w galarecie z warzywami  jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie