Ryba w galarecie na ostro przepis składniki przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Ryba w galarecie na ostro przepis składniki przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Ryba w galarecie na ostro:

1/2 kg filetów z mintaja, marchew, pietruszka, pieprz mielony, 1/2 łyżeczki mielonego chili, 1 papryka, sól, cukier do smaku, łyżeczka żelatyny

 

Ryba w galarecie na ostro przepis składniki przygotowaniezdjęcie potrawy: Ryba w galarecie na ostro przepis składniki przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Ryba w galarecie na ostro:

Filety włóż do garczka z osoloną wodą. Zagotuj. Dodaj chili, obrane i pokrojone w kostkę jarzyny oraz paprykę. Całość gotuj przez ok. 20 minut.

Wyjmij i ułóż filety rybne wraz z jarzynami na półmisku.

Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj i zalej ostrożnie rybę. Odstaw, aby potrawa stężała.

Za kilka godzin Twoja potrawa: Ryba w galarecie na ostro jest już gotowa do jedzenia.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ryba w galarecie na ostro przepis składniki przygotowanie.