Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie

 

Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Składniki do przygotowania Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie:

 

 

1 kg filetów z mintaja,

3 jajka,

1 i 1/2 szklanki mąki,

1/2 kg marchewki,

2 pietruszki,

3 ziarna ziela angielskiego,

ziarenka pieprzu,

listek bobkowy,

sól,

pieprz mielony,

1/2 szklanki oleju

 

 

 

 

Ryba po grecku składniki przepis przygotowanieZdjęcie potrawy: Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Ryba po grecku:

W głębokim talerzu roztrzep jajka, dodaj 1/4 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Na płytki talerz wysyp mąkę. Na patelni rozgrzej olej.

Filety usmaż panierując uprzednio w jajku i mące. Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, włóż do rondla, wlej 1/2 szklanki wody, dodaj ziele angielskie, ziarenka pieprzu, listek laurowy i odrobinę soli.

Gotuj ok. 10 minut, często mieszaj, następnie dodaj 2 łyżki oleju. Gotuj ryby jeszcze przez chwilę i zdejmij z ognia. Ułóż w naczyniu warstwę filetów, a na nią warstwę jarzyn.

 

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki