Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie
Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie
Składniki do przygotowania Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie:
1 kg filetów z mintaja,
3 jajka,
1 i 1/2 szklanki mąki,
1/2 kg marchewki,
2 pietruszki,
3 ziarna ziela angielskiego,
ziarenka pieprzu,
listek bobkowy,
sól,
pieprz mielony,
1/2 szklanki oleju
Zdjęcie potrawy: Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie
Przygotowanie potrawy Ryba po grecku:
W głębokim talerzu roztrzep jajka, dodaj 1/4 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Na płytki talerz wysyp mąkę. Na patelni rozgrzej olej.
Filety usmaż panierując uprzednio w jajku i mące. Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, włóż do rondla, wlej 1/2 szklanki wody, dodaj ziele angielskie, ziarenka pieprzu, listek laurowy i odrobinę soli.
Gotuj ok. 10 minut, często mieszaj, następnie dodaj 2 łyżki oleju. Gotuj ryby jeszcze przez chwilę i zdejmij z ognia. Ułóż w naczyniu warstwę filetów, a na nią warstwę jarzyn.
Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Ryba po grecku składniki przepis przygotowanie
przepis składniki przygotowanie ciasta dania obiadowe desery wypieki - szukaj!
portal kulinarny utrzymywany jest z reklam
więc bądź wyrozumiały/a