Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

 

Składniki do przygotowania potrawy na Wigilię Karp na ostro II:

1 kg dzwonków z karpia lub 1 kg całego karpia (do pokrojenia),

sól,

pieprz,

1 ząbek czosnku,

2 łyżki mielonej papryki,

1/3 łyżki mielonego chili,

2 jajka,

szklanka mąki

 

Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilięzdjęcie potrawy: Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

 

 

Sposób przygotowanie karpia na Wigilię:

Rozmąć jajka w głębokim talerzu, dodaj do nich pokrojony w drobną kosteczkę 1 ząbek czosnku, 1/4 łyżeczki soli, mieloną paprykę, chili i odrobinę pieprzu. Na płaski talerz wysyp mąkę. Dzwonki karpia usmaż panierując w rozmąconym jajku i mące.

Ułóż dzwonki karpia na talerzu lub naczyniu żaroodpornym. Jeżeli uważasz, że usmażone ryby - dzwonki karpia - mają zbyt delikatny smak - dopraw karpia solą i chili.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię