Wigilijna kutia - tradycyjny przepis na wigiliną potrawę składniki przygotowanie przepis

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Wigilijna kutia - tradycyjny przepis na wigiliną potrawę składniki przygotowanie przepis

 

Składniki na przygotowanie - przepis na Wigilijna kutia:

 

30 dag maku, 10 dag ziaren pszenicy, 20 dag miodu, 5 dag rodzynek, 2 łyżki migdałów, 3 łyżki orzechów włoskich, 2 łyżki kandyzowanych wiśni, łyżka skórki pomarańczowej pokrojonej w kostkę, łyżka skórki cytrynowej, garść suszonych śliwek pokrojonych w kostkę, cukier waniliowy, sok z cytryny, kruche ciasteczka lub makaron

 

 

Przygotowanie potrawy Wigilijna kutia:

Ziarna pszenicy zalej wodą i mocz przez noc, następnie ugotuj i odsącz. Mak ugotuj, dwukrotnie zmiel, wymieszaj z pszenicą, połącz z miodem i bakaliami. Przypraw sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Podawaj z kruchymi ciasteczkami lub makaronem.

 

 

 

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Wigilijna kutia - tradycyjny przepis na wigiliną potrawę składniki przygotowanie przepis