Babka piaskowo-czekoladowa

Babka piaskowo-czekoladowa - przepis, składniki, przygotowanie, zdjęcie

Babka piaskowo-czekoladowa

Składniki do przygotowania ciasta Babka piaskowo-czekoladowa:

1 szklanka mąki pszennej,

niepełna szklanka mąki ziemniaczanej,

25 dag margaryny,

4 jaja,

szklanka cukru,

1 opakowanie czekolady do smarowania,

1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

1/3 szklanki mleka,

olejek migdałowy,

tłuszcz i tarta bułka do formy,

1/2 szklanki orzechów drobno posiekanych

zdjęcie ciasta Babka piaskowo-czekoladowa

 

zdjęcie ciasta Babka piaskowo-czekoladowa

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta Babka piaskowo-czekoladowa:

Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzyj, dodaj stopniowo jaja, cukier, mąkę ziemniaczaną i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Do utartego ciasta wlej mleko. Jeszcze raz dokładnie utrzyj ciasto i wlej do formy wysmarowanej uprzednio tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Ciasto trzeba piec przez 50 min w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika, wyjmij z formy, przetnij ją w poziomie na dwie lub trzy części. Przełóż warstwy roztopioną czekoladą. Z wierzchu polej babę również czekoladą i obsyp orzechami.

 

zobacz poniżej podobne artykuły do: Babka piaskowo-czekoladowa - przepis, składniki, przygotowanie, zdjęcie

Kategoria:

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a