Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Babka kakaowa:

1/2 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 5 jaj, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao, 2 łyżki oliwy, cukier puder do posypania

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

 

 

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Babka kakaowa:

Utrzyj w głębokim naczyniu jaja z cukrem, dodawaj po trochu przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, na koniec oliwę. Dokładnie wymieszaj. Wlej do formy. Ciasto Babkę kakaową musisz piec w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu i wyjęciu z formy - polej babkę polewą czekoladową i lukrem. Udekoruj Babkę czekoladową - na przykład - słodkimi gwiazdkami.

 

Zobacz podobny przepis kulinarny do: Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

Kategoria: