Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie:

1 naturalna czekolada,

1 biała czekolada,

1 kostka masła,

1 szklanka cukru,

1 torebka cukru waniliowego,

5 jajek, 2

szklanki mąki,

1 proszek do pieczenia,

3/4 szklanki kwaśnej śmietany

 

 

Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie

Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie:

Rozpuść czekolady, każdą w innym rondlu, masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijaj po jednym jajku. Nie śpiesz się. Wymieszaj ze śmietaną, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj.

Ciasto na babkę czekoladową podziel na pół: jedną część połącz z białą czekoladą, drugą z ciemną.

Wlewaj ciasto na babkę czekoladową do nasmarowanej tłuszczem foremki: ciasto z białą czekoladą, potem z czarną, potem znów z białą, potem z czarną, itd.

Ciasto na babkę czekoladową wstaw do piekarnika na około 60 minut i upiecz w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu z foremki polej ciasto roztopioną białą czekoladą.

 

Zobacz w bocznym menu podobne artykuły do Babka czekoladowa składniki, przepis, przygotowanie

Kategoria: