Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

 

Składniki  - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie:

1 duży słój ogórków kiszonych,

1/2 kg żeberek,

2 duże marchewki,

1 łyżka mąki pszennej,

2 łyżki gęstej śmietany,

pęczek świeżego koperku,

sól,

pieprz,

makaron nitki

 

Przygotowanie  - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie:

Żeberka dokładnie opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą, posól i gotuj około pół godziny. Marchewki umyj, obierz, przekrój i dodaj do żeberek.

Kiedy mięso i marchew będą miękkie wlej kwas ogórkowy ze słoja oraz dodaj kilka obranych ze skórki i startych na tarce o grubych oczkach kiszonych ogórków, przypraw solą, pieprzem i gotuj.

 

Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

zdjęcie: zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

 

 

Mąkę dokładnie rozmieszaj z 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do wywaru.

Śmietanę rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy, zamieszaj.

Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj, dodaj do zupy. Podawaj  - zupę ogórkową przepis z makaronem lub grzankami.

 

Zobacz w bocznym menu podobne artykuły do:  Zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie