Pierogi z jabłkami składniki, przepis, przygotowanie

Pierogi z jabłkami składniki, przepis, przygotowanie

 

Pierogi z jabłkami - smak polskiej, tradycyjnej kuchni  

Składniki do przygotowania przepisu potrawy Pierogi z jabłkami:

2 i 1/2 szklanki mąki,

1 jajko,

1 szklanka ciepłej przegotowanej wody,

1 kg jabłek,

cukier,

sól

 

 

zdjęcie przygotowywania potrawy Pierogi z jabłkami

 

 

 

 

zdjęcie przygotowywania potrawy Pierogi z jabłkami

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Pierogi z jabłkami:

Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Zagnieć ciasto z mąki, jajka, soli i ciepłej wody. Ciasto na Pierogi z jabłkami - podsyp mąką, rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki. Kładź na każdy krążek po 1/2 łyżeczki cukru i łyżeczce pokrojonych jabłek, zlep brzegi ciasta.

Wrzucaj pierogi z jabłkami na wrzątek. Pilnuj, aby pierogi z jabłkami się nie pokleiły.

Po 5 minutach wyjmij łyżką cedzakową gotowe pierogi z jabłkami, wyłóż pierogi z jabłkami na talerz.

Aby były jeszcze smaczniejsze do spożycia możesz pierogi z jabłkami polać śmietaną lub posypać cukrem - wedle gustu smakowego;).

Życzę samych smacznych doznań podczas spożywania potrawy: Pierogi z jabłkami. Smacznego!

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki