Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pierogi z serem i jabłkami:

4 szklanki mąki, 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody, 4 średniej wielkości jabłka, 1/2 kg białego sera, łyżeczka cynamonu, cukier, sól

Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Pierogi z serem i jabłkami:

Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, przełóż do głębokiej miseczki. Dodaj ser wymieszany z 3/4 szklanki cukru i cynamonem. Całość dokładnie wymieszaj, odstaw. Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody. Ciasto rozwałkuj na stolnicy, szklanką wycinaj krążki, kładź łyżeczką farsz serowo-jabłkowy, zlep brzegi ciasta. Wrzucaj pierogi na wrzątek, po wypłynięciu wykładaj na talerzyki.

 

Pierogi z serem i jabłkami polej śmietaną lub posyp cukrem. SMACZNEGO SPOŻYWANIA POTRAWY: Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki