Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

 

Składniki Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie:

30 dag mrożonych owoców,

2 łyżki cukru,

20 dag mąki,

15 dag białego sera,

jajko,

szczypta cynamonu,

cukier waniliowy

zdjęcie potrawy - zupy: Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie:

Owoce opłucz, oczyść z pestek. Zagotuj wodę z dodatkiem cukru, wrzuć owoce, zagotuj i odstaw. Do mąki dodaj jajko, szczyptę soli i ok. 1/3 szklanki wody, wyrób ciasto. Biały ser rozgnieć widelcem, dodaj łyżkę cukru, cukier waniliowy, szczyptę cynamonu, dokładnie wymieszaj. Ciasto rozwałkuj tak cienko jak na pierogi, pokrój w kwadraty 3x3 cm. Na środek każdego połóż trochę serowego farszu, złóż w trójkąt i zlep brzegi ciasta. Następnie, aby powstało uszko, zlep dwa rogi trójkąta. Uszka gotuj przez 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie.

Uszka podawaj z zupą owocową.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie