Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

 

Składniki do przygotowania potrawy Zupa cytrynowa:

Marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora, łyżeczka masła, żółtko, 3 łyżeczki śmietanki, szklanka soku z cytryny, koperek, odrobina soli, odrobina cukru, drobny makaron

 

zdjęcie: Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

 

 

Przygotowanie Zupy cytrynowej:

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Wrzuć je do wrzącej wody, gotuj około pół godziny. Gdy będą miękkie, wyjmij je z wywaru. Żółtko wymieszaj ze śmietanką. Połącz, stale mieszając, z gorącym wywarem. Dodaj masło. Zagotuj zupę.

Ddodaj do zupy sok z cytryny, ewentualnie szczyptę soli i cukru.

Makaron do zupy cytrynowej ugotuj w osobnym garnku, odcedź, wyłóż na talerze i zalej gorącą zupą.

Zupa cytrynowa doskonale smakuje też z ryżem.

 

 

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy