Smaczna zupa ryżowo-owocowa przepis składniki przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Smaczna zupa ryżowo-owocowa przepis składniki przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Zupa ryżowo-owocowa:

1 i 1/2 szklanki ryżu, 10 dag rodzynków, 25 dag suszonych gruszek, 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego cynamonu, cukier

 

zdjęcie Smaczna zupa ryżowo-owocowa przepis składniki przygotowanie: Zupa ryżowo-owocowa przepis składniki przygotowanie

 

 

 

Smaczna zupa ryżowo-owocowa - przygotowanie:

Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Rodzynki sparz wrzątkiem na cedzaku. Gruszki zalej 2 litrami wody i gotuj tak długo, aż zmiękną, na koniec dodaj rodzynki. Osłódź zupę ryżowo-owocową do smaku. Wsyp do Zupy ryżowo-owocowej 1/2 łyżeczki cynamonu, wymieszaj zupę. Gotową zupą ryżowo-owocową zalej porozkładany na talerzach ryż.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Smaczna zupa ryżowo-owocowa przepis składniki przygotowanie