Kwas na żeberkach

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie

 

Kwas na żeberkach

Składniki do przygotowania potrawy Kwas na żeberkach:

1 kg kapusty kwaszonej,

żeberka wieprzowe,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

sól,

pieprz

zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

zdjęcie potrawy Kwas na żeberkach - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Kwas na żeberkach:

Żeberka zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem.

Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Warzywa umyj, obierz i pokrój.

Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty.

Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Podawaj Kwas na żeberkach z makaronem.

 

zobacz podobne przepisy kulinarne do: Kwas na żeberkach