Zupa z suszonych śliwek składniki, przepis, przygotowanie WIGILIA

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Zupa z suszonych śliwek składniki, przepis, przygotowanie

Składniki przepisu do przygotowania potrawy Zupa z suszonych śliwek:

30 dag suszonych śliwek,

2 kwaśne jabłka,

20 dag makaronu typu kokardki,

cukier do smaku

zdjęcie potrawy: Zupa z suszonych śliwek składniki, przepis, przygotowanie

 

zdjęcie potrawy: Zupa z suszonych śliwek składniki, przepis, przygotowanie WIGILIA

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa z suszonych śliwek:

Makaron ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie, odcedź. Śliwki dokładnie umyj, odcedź, wrzuć do ok. litra wrzątku, gotuj około 10 minut. Jabłka umyj, obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do śliwek.

Gotuj całość - Zupę z suszonych śliwek - jeszcze ok. 10 minut. Osłódź do smaku.

Podawaj zupę z suszonych śliwek z makaronem.

Zupa z suszonych śliwek to idealna potrawa na stół wigilijny.

 

 

Zobacz podobne artykuły w menu do: Zupa z suszonych śliwek składniki, przepis, przygotowanie WIGILIA