Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Wielkanoc post składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy:

4 talarki schabu wieprzowego,

sól,

pieprz,

jajko,

1/2 szklanki mąki pszennej,

1/2 szklanki bułki tartej,

30 dag pieczarek,

2 łyżki masła,

odrobina majeranku,

szczypta bazylii,

1/2 szklanki oleju,

2 torebki ryżu,

kiszony ogórek

 

 

Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie zdjęcie potrawy: Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy:

Zagotuj 2 litry wody z 1/2 łyżeczki soli, włóż ryż i gotuj przez 20 minut. Potem odsącz go z wody.

Pieczarki opłucz, obierz, pokrój w kostkę, zalej dwiema szklankami wody, posól i gotuj przez 20 minut. Następnie odlej większość wody - zostaw tylko odrobinę. Dodaj masło, smaż przez około 10 minut. Dodaj przyprawy, zaklep 1 łyżką mąki wymieszanej w 1/3 szklanki wody. Dopraw solą i pieprzem.

Talarki schabu wieprzowego rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Przygotuj trzy talerze. Na pierwszym rozbij jajko i rozmąć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Talarki mięsa obtocz w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane mięso połóż na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż schab po obydwu stronach na złoty kolor.

Wyjmij na talerz ryż, polej go sosem pieczarkowym, połóż obok schab. Jako dodatek do kotletu schabowego możesz dodać kiszonego ogórka.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Schab z ryżem - tradycyjny kotlet schabowy składniki przepis przygotowanie

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie

 

 

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie :) :)