Kotlet schabowy z ziemniakami składniki potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy

Kotlet schabowy z ziemniakami składniki potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy

 

 

Składniki przepisu Kotlet schabowy z ziemniakami składniki potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy:

 

2 talarki schabu wieprzowego, sól, pieprz, jajko, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki bułki tartej, 1/2 szklanki oleju, 1/2 kg ziemniaków, 4 ogórki kiszone

 

 

 

Kotlet schabowy z ziemniakami składniki potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowyzdjęcie: Kotlet schabowy z ziemniakami składniki potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy

 

 

 

Przygotowanie potrawy Kotlet schabowy z ziemniaczkami:

 

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj, duże sztuki przekrój na dwie części. Włóż ziemniaki do garnka z osoloną wodą i gotuj przez ok. 40 minut.

Talarki schabu wieprzowego rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Przygotuj trzy talerze. Na pierwszym rozbij jajko i rozmąć je widelcem. Na drugi wysyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Talarki mięsa obtocz w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, po czym włóż obtoczone mięso. Smaż po obydwu stronach na złoty kolor.

Wyjmij na talerz ziemniaki, polej je tłuszczem z patelni, połóż na nich schab. Tak przygotowany posiłek: Kotlet schabowy z ziemniakami będzie najbardziej smakował z ogórkami.

 

 

Kotlet schabowy z ziemniaczkami potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki